Gezondheidsproblemen en mogelijkheden

Welke mogelijkheden zijn er als je gezondheidsproblemen hebt? Door mijn gezondheidsproblemen is er veel veranderd. De focus leg ik op de dingen die ik wel kan en deze positieve mindset om te denken in mogelijkheden brengt me overal waar ik komen wil.

Al vanaf jonge leeftijd heb ik te maken met gezondheidsproblemen en hoewel dat op de eerste plaats een belemmering lijkt, heb ik het weten om te buigen naar iets positiefs.

Zo werk ik als zelfstandig ondernemer (VA Vicky), podcastmaker, schrijf blogs en maak inspiratieboeken. Inspiratieverhalen, Op mijn voorwaarden en er volgen meer. It feels good!

Mogelijkheden terwijl gezondheidsproblemen er zijn

Mogelijkheden vanuit het UWV skip ik. Ik heb geen moment met hun naar een oplossing gekeken. In het verleden hebben ze mijn WAJONG uitkering afgewezen omdat ik wel 40 uur zou kunnen werken. Op dat moment wist ik mede dat wat er komen ging, dat ik er ‘alleen’ voor stond. En ja, dit is ook in de rechtbank geweest. Anyway, daarom skip ik het graag het UWV gedeelte. Voor iedereen die een positieve ervaring heeft, het is je gegund.

In loondienst werd er mij ook verteld dat ik kan werken en toen schoot ik vol. De grond zakte onder mijn schoenen vandaan. Ik heb mijn teamleider gebeld en gezegd het is nu op. Klaar. Ik ben 2 weken thuis geweest. Tot….. tot een vriendin van mij zei; waarom ga je niet ondernemen? Ik had niks te verliezen, het slechtste scenario was; ik kom in de bijstand terecht als het ondernemen niet lukt. Maar hee, dat zou ik ook wel komen als het zo doorging in loondienst, al had ik een vast contract.

Ik ben gaan ondernemen en op het moment dat ik deze vrijheid voelde. Dacht ik, dit moet iedereen weten en zo is het boek ‘Inspiratieverhalen’ ontstaan.

Meer lezen? Bestel dan nu het boek.

In ‘Inspiratieverhalen’ vertellen veertien ondernemers met een uitdaging op het gebied van hun gezondheid hoe zij hun leven zo inrichten dat het voor hen werkt. Hoe zij plezier kunnen hebben en houden in wat ze doen. Ze laten ieder op hun eigen manier zien dat een leuk leven niet per se eindigt bij een blijvende beperking of diagnose.

Gezondheidsproblemen in combinatie met mogelijkheden

De stress om collega’s en mezelf teleur te stellen zakte met een razend snel tempo af. Als ondernemer word ik gewaardeerd, wat ook energie geeft. Ik heb mijn leven stukje bij beetje terug gekregen. Wat alles stress? Nee. Heeft het geholpen om in mogelijkheden te denken en zijn daardoor mijn gezondheidsproblemen zo goed als weg? JA!

In de blog op dinsdag 29 augustus vertel ik hier meer over.

Denken in mogelijkheden

Boeken

‘Inspiratieverhalen’

‘Op mijn voorwaarden’

Podcast

Link naar Spotify ‘Inspiratieverhalen; chronisch ziek en ondernemen.’

Link naar Springcast ‘Inspiratieverhalen; chronisch ziek en ondernemen.’

Blogs Inspiratieverhalen

Zingeving in je werk

Zingeving is de sterkst bepalende factor voor het verbeteren van mijn gezondheid Het ondernemen zorgt

Medicijnen en ik

Medicijnen heb ik lang als hét antwoord gezien. Heel lang. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit.

Meer bereik

Het doel van Inspiratieverhalen is dat ik meer bereik kan creëren zodat anderen geïnspireerd raken