Zingeving in je werk

Zingeving is de sterkst bepalende factor voor het verbeteren van mijn gezondheid

Het ondernemen zorgt ervoor dat ik vaak gelijkgestemden tegenkom met veel overeenkomsten. Zo ook Vicky de Groot. Allebei zijn we Virtual Assistant (VA) en hebben we vergelijkbare zoektocht naar een gezonder lijf. We volgen elkaar al een paar jaar en zien bij elkaar de transformatie die we doorgaan in onze ondernemersreis EN gezondheidsreis. Zo zijn we allebei hooked aan het boek ‘Intermittent Living’ van Siebe Hannosset en aan koud douchen. Dus dit was hele fijne voeding voor een interview waarin we op dezelfde lijn zitten. Dankbaar dat ze mij heeft uitgenodigd om mijn verhaal te kunnen vertellen.

Ik ben Stefanie Bakx, 39 jaar, woon (na 15 keer verhuizen) nu met veel plezier in Lelystad met mijn vriend en zoontje van 4. Ik heb sinds begin 2021 mijn eigen bedrijf RegelSteef Business Support. Ik ben Virtual Assistant voor zorgprofessionals en sinds begin 2023 ook VA Mentor voor Virtual Assistants met gezondheidsklachten die vitaler willen worden. Na een lange zoektocht met lichamelijke klachten heb ik nu mede dankzij het ondernemen mijn fitste jaar in 10 jaar tijd! En daar wil ik andere Virtual Assistants mee inspireren.

zingeving werk chronisch ziek

Mijn zoektocht naar de juiste diagnose

Vanaf mijn studententijd kreeg ik steeds meer darmklachten en lage rugpijn. Na de Ziekte van Pfeiffer op mijn 25e kreeg ik een paar keer per jaar onverklaarbare re-activaties van die ziekte. De re-activaties werden getriggerd door stress of heftige emoties en ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten. Ik was dan 3 tot 6 weken compleet uitgeput ziek thuis, plat in bed of de bank en moest douchen op een krukje. Ik had vaak stress hierdoor, omdat ik niet wist waarom mijn lijf zo extreem reageerde en had schuldgevoelens naar mijn collega’s. Een vicieuze cirkel waar ik niet uitkwam. Mede hierdoor verloor ik 8 keer mijn baan in 12 jaar tijd.

Tijdens de lange zoektocht naar de juiste diagnose werd ik vaak weggestuurd door artsen met ‘het zit tussen je oren’ of ‘je bent te complex’ of’ ‘Je bent een veel te slimme vrouw, ik snap niet wat er met je aan de hand is’. Zwaar frustrerend!

En zo ging het 7 jaar lang in die vervelende medische molen. Ik kreeg de labeltjes ME/CVS, Prikkelbare Darm syndroom en Fibromyalgie, maar ik was het er steeds niet mee eens, want het was niet de oorzaak van mijn steeds toenemende klachten.
Die klachtenregen begon al vanaf mijn 19e. Van steeds toenemende darmklachten, steeds meer reumatische klachten en opgezette lymfeklieren. Uiteindelijk heb ik door middel van een Western Blot-test in Amerika een positieve lymetest gekregen. En toen vielen alle puzzelstukjes op zijn plek: ik liep al jarenlang rond met de Chronische Ziekte van Lyme.

Mijn succes naar dit gezonde lijf heb ik helemaal zelf gedaan

Ik sloeg de antibiotica af en ook andere therapieën hielpen mij niet om van mijn klachten af te komen. Negen maanden na mijn bevalling ging de knop om, want ik was zieker en meer uitgeput dan ooit tevoren. Het starten als Virtual Assistant was het begin van zowel een persoonlijke ontwikkelingsreis als gezondheidsreis, want ik ging veel bewuster leven. Ik ging gedisciplineerd en stapsgewijs mijn leefstijl aanpassen op het gebied van adem, kou, mindset, voeding en bewegen. Lifechanging! Ik voel mij weer een jonge vrouw in plaats van 85 jaar.

Zingeving zorgde mede voor mijn fitste jaar in 10 jaar tijd

Ik werd ook veel bewuster van het werk dat ik wilde doen. In mijn loondienst-banen was ik nooit bewust met zingeving bezig. Sinds het starten met ondernemen wilde ik bijdragen aan meer impact in de zorgwereld en voor gelijkgestemden.
Zo ging ik werken voor kennisondernemers in de Dementiewereld en Lymewereld. En zette ik mij in als organisator van UWV-trainingen voor Chronisch Lymepatiënten.  

Ook het leiden van gespreksgroepen voor Mama’s en Papa’s (to be) met chronische lyme en Long-Covid patiënten geeft een vervullend gevoel. Ik kan gelijkgestemden verbinden en zelf van betekenis zijn door ze te inspireren en adviseren op het gebied van ouderschap en gezondheid.

De meeste bezieling leg ik nu in het VA Mentorschap waarin ik Virtual Assistants help om hun ideale VA-business vorm te geven. Met behulp van mijn ondernemersreis en fijne tools begeleid ik ze naar een VA-business die helemaal bij ze past waardoor ze vitaler worden EN blijven. Niet voor niks is mijn motto: Better Steef than Sorry!

Wil je meer over mij en mijn aanbod weten? Neem dan eens een kijkje op mijn website: www.regelsteefbs.nl

Liefs,

RegelSteef

Klik hier voor de podcast.

Boeken: Op mijn voorwaarden en Inspiratieverhalen

Cursus chronisch ziek en ondernemen.

Hand-out; het begint bij de basis.

Blogs Inspiratieverhalen

Medicijnen en ik

Medicijnen heb ik lang als hét antwoord gezien. Heel lang. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit.

Meer bereik

Het doel van Inspiratieverhalen is dat ik meer bereik kan creëren zodat anderen geïnspireerd raken