Medicijnen en ik

Medicijnen heb ik lang als hét antwoord gezien. Heel lang. Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. We weten niet wat er aan de hand is, maar hier heb je drie tassen vol met van alles en nog wat. Tegen misselijkheid, poedertjes, pilletjes, zetpillen, pufjes, zalfjes ennnnn ga zo maar door.

Ik heb het altijd bijzonder gevonden dat ik van alles kreeg, zonder te weten wat ze aan het behandelen waren. Vaak was het ook nog eens zo, de medicijnen die ik nodig had, niet vergoed werden. Waarom? Mevrouw (ik) had geen baad bij de standaard misselijkheid pilletjes of maagtabletten. Zelfs drankjes tegen misselijkheid. Maar hee.. als het helpt. Prima.

Kritische kijk nu ik meerdere boeken heb gelezen en hoeveel wij als mens zelf kunnen. Welke hele “simpele” manieren goed werken voor ons als mens. Lastig wanneer je midden in het pakket zit en vol vertrouwen hebt in de artsen. Been there. Dat weet je inmiddels. De post waar ik alleen foto’s deel, zijn kwetsbare post en een kijkje in mijn proces.

Waar ik heen wil met deze post? Is jou laten weten dat ik ook altijd vertrouwen in artsen heb gehad. Nu ik de kennis heb en eigen ervaring met de simpele dingen zoals, yoga, bewegen, stress reduceren, voeding, dichtbij jezelf staan, intuïtie volgen, koude douche, sauna, ademhaling en nog zoveel meer…. Kan ik je vertellen, probeer dat eens uit.

Mijn vertrouwen is ook jarenlang geweest dat de huisarts en mijn artsen mij beter zouden maken. Gedeeltelijk hebben ze dat natuurlijk ook gedaan. Acute blindedarmontsteking, operatie aan mijn keelamandelen en neus. Zeker zijn ze er ook voor goede dingen.

Maar hee, de echte baas en onderzoeker wat jij nodig hebt? Zit allemaal in jou, vergeet dat nooit.

Sterkte en een dikke knuffel.

www.inspiratieverhalen.nl

Op mijn voorwaarden

Inspiratieverhalen

Volgende blog: 26 september

Blogs Inspiratieverhalen

Zingeving in je werk

Zingeving is de sterkst bepalende factor voor het verbeteren van mijn gezondheid Het ondernemen zorgt

Meer bereik

Het doel van Inspiratieverhalen is dat ik meer bereik kan creëren zodat anderen geïnspireerd raken